Tratamente și afecțiuni

În psihiatrie, ca și în celelalte ramuri ale medicinei, recomandările de tratament trebuie să aibă la bază dovezi științifice clare și nu doar păreri, presupuneri sau experiențe personale. Astfel riscul de a urma un tratament ineficient scade considerabil.

Scopul terapiilor noastre nu este doar de a trata simptomele psihice, ci și de a reveni la nivelul de funcționare anterior apariției dezechilibrului psihic. Ne dorim să puteți munci, să vă bucurați de familie, de prieteni, să vă reluați activitățile care vă făceau plăcere.

Întelegem preocuparea dumneavoastră atunci când sunteți pe cale să începeți o nouă formă de tratament. Din această cauză vă vom prezenta dezavantajele fiecărei intervenții, vă răspundem la întrebări, iar acceptul dumneavoastră va fi hotărâtor în alegerea sau nu a unei terapii.

Ce tratăm?

Ce tratăm?

ADHD la adult

Ca adult cu ADHD te lovești de probleme de organizare și management al timpului, de urmarire a instrucțiunilor, de a face față stresului, de a începe sau a termina un lucru, impulsivitate, dificultăți de relaționare. Află mai multe…

Depresia

Tulburare afectivă însoțită de stimă de sine scăzută, pierderea interesului pentru activități plăcute în mod normal, energie redusă și durere emoțională fără o cauză clară. Află mai multe…

Tulburarea depresivă majoră

Tulburarea depresivă majoră se caracterizează prin prezenţa unuia sau mai multor episoade depresive. Află mai multe…

Tulburarea distimică

Dispoziţia depresivă ce se intinde pe o perioadă foarte lungă de timp (cel puţin 2 ani), care este însoţită şi de alte simptome: insomnie, diminuarea apetitului, stare de oboseală cronică, sentiment de disperare şi altele. Află mai multe…

Depresia postnatală

Sarcina și lăuzia sunt o perioadă deosebită în viața unei femei. Acestea sunt însă însoțite de o vulnerabilitate pentru boli psihice, vulnerabilitate ce are ca și cauză atât schimbările hormonale cât și factorii psiho-sociali. Află mai multe…

Anxietatea, frica și atacurile de panică

Tulburările anxioase apar atunci când reacţia de frică apare fără să existe un pericol real. Află mai multe…

Tulburare anxioasă generalizată

Tulburarea anxioasă generalizată se caracterizează prin prezenţa a cel puţin 6 luni de preocupare exagerată, însoţită de anxietate, faţă de situaţii obişnuite ale vieţii cotidiene: serviciu, finanţe, sănătate, probleme domestice. Află mai multe…

Fobii specifice

Fobia specifică reprezintă o frică intensă şi nejustificată faţă de un anumit obiect sau faţă de o anumită situaţie. Este una dintre cele mai frecvente boli psihice, prevalenţa (persoanele care fac boala la un moment dat în decursul vieţii) fiind de aproximativ 11% din populaţia generală. Află mai multe …

Tulburare de panică

Tulburarea de panică se caracterizează prin prezenţa unor atacuri de panică repetate şi inopinate. Află mai multe…

Fobie socială

Fobia socială este o boală caracteristică persoanelor văzute de cei din jur ca fiind timide sau retrase. Chiar dacă pentru familii, aceste aşa-zise trăsături de caracter, sunt normale, cei afectaţi de această timiditate exagerată simt un disconfort major şi îşi doresc să scape cât mai repede de barierele interne. Află mai multe …

Tulburare obsesiv-compulsivă

Tulburarea de panică se caracterizează prin prezenţa unor atacuri de panică repetate şi inopinate.Află mai multe…

Tulburare de stres postraumatică

Elementul esenţial în punerea diagnosticului de tulburare de stres postraumatică este tocmai prezenţa unui eveniment traumatic extrem. Nu este obligatoriu ca pacientul însuşi să experimenteze acest eveniment, este suficient să fie martor sau să afle că i s-a întâmplat unei persoane apropiate. Află mai multe…

Tulburare mixta anxios-depresivă

Tulburarea mixtă anxios-depresivă reprezintă un diagnostic pus pacienţilor cu o anxietate care nu poate fi atribuită niciuneia din celelalte tulburări anxioase. Pe lângă aceasta, pacienţii mai prezintă şi simptome depresive ale căror număr şi durată nu sunt suficiente pentru a pune diagnosticul de tulburare depresivă majoră sau tulburare distimică. Află mai multe…

Tulburarea bipolară

Prezenţa la aceeaşi persoană a două situaţii diametral opuse: una cu dispoziţie depresivă, ce poate face parte dintr-un episod depresiv şi alta cu dispoziţie euforică, caracterizată de un entuziasm nejustificat faţă de evenimentele pe care pacientul le trăieşte. Află mai multe…

Episodul maniacal

Episodul maniacal face parte din manifestările Tulburării bipolare; chiar şi atunci când pacientul este la primul episod, diagnosticul va fi de Tulburare bipolară, episod maniacal unic. Află mai multe…

Tulburarea bipolară

Tulburarea bipolară se caracterizează prin prezenţa a cel puţin unui episod maniacal, hipomaniacal sau mixt, ultimele doua având ca punct de plecare simptomele caracteristice episodului maniacal. Astfel o persoană diagnosticată cu această boală va avea de-a lungul timpului perioade relativ bine delimitate cu dispoziţie foarte bună sau iritabilă, cu labilitate emoţională, cu logoree şi cu scăderea nevoii de somn, simptome ce alternează cu episoade depresive. Află mai multe…

Tulburarea ciclotimică

Există situaţia în care un pacient are o parte din simptomele specifice unui episod maniacal, dar acestea fie nu sunt suficiente ca număr, fie nu durează cel puţin 4 zile pentru a putea fi incluse în tulburarea bipolară (ca un episod hipomaniacal).  Află mai multe…

Schizofrenia și alte tulburări psihotice

Manifestările şi evoluţia acestor boli diferă foarte mult de la un pacient la altul. Nimeni nu poate spune, cu exactitate, dacă boala va reapărea într-o lună, peste 5 ani sau niciodată. Află mai multe…

Schizofrenia

Schizofrenia este o boală care afectează aproximativ 1% din populaţie, este prezentă în toate societăţile lumii şi apare în egala măsură la toate categoriile socio-economice. Incidenţa (cazurile noi dintr-o populaţie) nu este influenţată de venitul pacientului sau de nivelul de cultură al acestuia. Află mai multe…

Tulburarea schizo-afectivă

Tulburarea schizo-afectivă are ca principală trăsătură prezenţa, în acelaşi timp, a simptomelor fazei active şi a unei dispoziţii depresive sau euforice pe o perioadă semnificativă din intervalul de timp în care pacientul experimentează boala.Află mai multe…

Tulburarea schizofreniformă

Tulburarea schizofreniformă se caracterizează prin prezenţa a cel puţin 2 dintre simptomele următoare: halucinaţii, idei delirente, comportament dezorganizat sau catatonic, limbaj dezorganizat şi simptome negative (simptome ale fazei active a bolii); durata acestora este de cel puţin o lună sau mai puţin dacă pacientul a fost tratat cu succes. Află mai multe…

Tulburare psihotică scurtă

Tulburarea psihotică scurtă se caracterizează prin prezenţa a cel puţin unui simptom din următoarele: idei delirante, halucinaţii, comportament dezorganizat sau catatonic şi limbaj dezorganizat. Durata acestora trebuie să fie de minim 1 zi şi să nu depăşească 1 lună.Află mai multe …

Tulburare delirantă

Diagnosticul de tulburare delirantă are la bază prezenţa ideilor delirante (convingeri fără un temei real) pe o perioadă de cel puţin o lună. Ideile delirante nu sunt bizare, adică ţin de situaţii care se pot întâmpla în viaţa reală; cele mai frecvente sunt de persecuţie, de gelozie, de grandoare. Află mai multe…

Consumul de alcool

Consumul de alcool devine o problemă de ordin psihiatric atunci când apar consecinţe negative repetate ale utilizării acestuia. Află mai multe…

Dependența de alcool

Dependenţa de alcool se caracterizează prin prezenţa toleranţei (pacientul are nevoie de cantităţi tot mai mari de alcool pentru a obţine acelaşi rezultat), a simptomelor de sevraj (tremor, transpiraţii, senzaţie de greaţă, insomnie, stare de nelinişte, anxietate şi altele) sau a unui consum compulsiv (pacientul nu mai poate controla cantitatea, timpul pe care îl petrece bând sau consecinţele, pe care le are utilizarea excesivă a alcoolului). Află mai multe…

Sevrajul la alcool

Simptomele de sevraj sunt cele care aduc, de cele mai multe ori, o persoană cu dependenţă de alcool la medic. Această boală poate pune în pericol viaţa pacientului, mai ales când este complicată cu delirium tremens sau convulsii; cei cu simptome de sevraj au un istoric îndelungat de consum excesiv de alcool, care le-a slăbit organismul, situaţie ce face periculoasă traversarea unei perioade de stres, fără un sprijin medical adecvat. Află mai multe…

Alte boli cauzate de alcool

În cantităţi excesive, alcoolul determină apariţia unor tulburări psihice, multe dintre ele favorizând, prin disconfortul creat, tocmai reînceperea consumului de alcool. Aceste boli, numite tulburări psihice induse de alcool, nu preced un consum excesiv, ci sunt o consecinţă a acestuia. Ele apar în timpul intoxicaţiei, a sevrajului sau în perioada imediată întreruperii consumului. Află mai multe …

Programări flexibile, tratament imediat.