Termeni și condiții consultații online

 

 

INFORMATII CADRU

 1. Consultatiile si controalele virtuale, denumite in continuare “Consultatii online”, se refera la orice forma de interactiune intre pacient si medic, folosind orice medii de comunicare si/sau schimb de informatii medicale sau non-medicale, altele decat intalnirea fizica dintre cele doua parti.
 2. Pacientul intelege si accepta ca in absenta unei reglementari legale, acest serviciu, reprezintă o opinie medicala asumata integral de medicul specialist, dar nu si o consultatie medicala astfel cum aceasta este prevazuta si reglementata de legislatia aferenta sistemului de sanatate. Orice document eliberat in urma consultatiilor online se supune acestor conditii.
 3. Pacientul intelege si accepta ca acest tip de serviciu poate avea anumite limitari ale actului medical datorate lipsei interactiunii fizice intre cele doua parti.
 4. Serviciile clinicii noastre se adresează doar persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

 

PROGRAMAREA SI PLATA

 1. Programarile se vor face pe website pe pagina: https://www.psihiatrice.ro/programare-online, pentru fiecare medic psihiatru cu alegerea datei si orei în calendar.
 2. Pacientul intelege si accepta ca acesta nu este un serviciu gratuit si accepta sa achite serviciul inainte de efectuarea lui, printr-un un link de plata emis de catre platforma Netopia la momentul finalizării programării.
 3. Pacientul intelege si accepta ca fără efectuarea platii programarea nu se va inregistra..
 4. Pacientul intelege si accepta ca Clinica Nice nu isi asuma responsabilitatea pentru situatiile in care solicitarea de plata nu a fost primita din motive ce nu tin de Clinica Nice.
 5. Pacientul înțelege și accepta că trebuie să anunțe că nu mai poate onora programarea pe care a făcut-o cu cel puțin 24 de ore înainte ca programarea sa aibă loc. Doar în aceste condiții poate fi solicitată fie reprogramarea, fie restituirea integrală a sumei achitate.
 6. Pacientul intelege si accepta ca in situatia in care nu anuleaza sau reprogrameaza programarea in termenul mentionat mai sus intreaga suma achitata va fi retinuta de Clinica Nice.
 7. Programarile care au loc in mai putin de 24 de ore de la momentul inregistrarii nu pot fi anulate, ci doar reprogramate si sumele de bani achitate nu pot fi returnate (exceptie fac situatiile de caz fortuit sau de forta majora). Pacientii care nu au anulat sau reprogramat o programare conform termenilor de mai sus au dreptul la o sigura reprogramare.
 8. În cazul pachetelor de servicii restituirea sumelor achitate se va face scăzând din valoarea pachetului valoarea ședințelor efectuale la prețul de listă al acestora.

 

CONSULTATIA ONLINE

 1. Consultatiile online se vor desfasura prin intermediul platformei Skype sau Whatsapp.
 2. Pacientul isi asuma rasponsabilitatea de a avea infrastructura necesara desfasurarii consultatiilor online:
  • laptop cu webcam si microfon, un PC cu webcam si microfon sau un telefon inteligent,
  • acces la internet
  • acces la adresa de e-mail
  • toate acestea trebuie sa fie pregatite la data si ora stabilite pentru consultatie. In caz contrar, programarea va fi considerata ca anulata prin neanuntare.
 1. Pacientul intelege si accepta ca Clinica Nice nu isi asuma raspunderea pentru securitatea mijloacelor de transfer de date sau de comunicatie.
 2. Pacientul intelege si accepta ca pot exista cazuri in care din motive tehnice, care nu tin de niciuna dintre parti, nu se va putea desfasura consultatia/controlul online deloc sau in conditii de proasta calitate (conexiunea de internet, pana de curent etc.), situatie in care va primi contravaloarea consultatiei inapoi sau se va reprograma.
 3. Pacientul intelege si accepta ca daca nu va fi prezent la data si ora la care a fost programata consultatia/controlul si/sau nu accepta conexiunea video pentru mai mult de 15 minute de la momentul programat, programarea se anuleaza si suma platita nu va fi restituita.

 

Programări flexibile, tratament imediat.