Întrebări Frecvente
Clinica NICE

Terapia online este inferioară celei din cabinet?

Indiferent că este un consult psihiatric sau o sedință de psihoterapie, lucrurile decurg la fel și online și în cabinet. Studiile actuale arată că locul unde se desfășoara terapia (online sau în cabinet) nu influențează calitatea ei. Există persoane care găsesc comunicarea online deficitară, în același timp există clienți care se simt mai relaxați vorbind prin intermediul calculatorului. Cu siguranță terapia online este de încercat și vei vedea dacă ți se potivește și ție.

Dacă locuiesc în străinătate pot beneficia de terapie online la clinica NICE?

Sigur, serviciile pe care le oferim nu se limitează la teritoriul României, ci sunt adresate tuturor vorbitorilor de limbă română, indiferent unde s-ar găsi aceștia. O comunicare de calitate reprezintă un avantaj considerabil atât pentru terapie, cât și pentru un consult psihiatric.

Urmez un tratament prescris de un alt psihiatru. Mă pot programa la un psihiatru al clinicii dumneavoastră?

Încurajăm pe toți cei care urmează un tratament psihiatric să obțină o remisiune bună a simptomelor, să redevină o persoana activă și funcțională. Dacă acest lucru nu se întâmplă cu tratamentul actual, te așteptăm pentru o a doua opinie. 

Am de nevoie de un consult sau terapie cât mai repede. Mă pot programa în aceeași zi?

Pe aplicația noastră te poți programa cu cel puțin 12 ore înainte de ședință. Dar poți lua legătura cu recepția clinicii la numărul de telefon 0790 661 600 (și prin whatsapp) și, în funcție de disponibilitatea specialiștilor noștri, îți poate fi propus o ședință în aceeași zi. 

În cazul în care îmi va fi recomandat un tratament, cum îl voi obține?

În urma consultului vei primi pe mail o rețetă și o schemă de tratament. Cu rețeta scanată vei putea ridica tratamentul din farmacie, mai ales că în marea majoritate a cazurilor nu prescriem medicamente care necesită rețete speciale. Există bineînteles și varianta să primești rețeta prin poștă.

Pot să mă duc la serviciu sau pot conduce mașina în timp ce urmez un tratament psihiatric?

Scopul tratamentului psihiatric este de a reveni cât mai repede la viața dumneavoastră obișnuită. El ar trebui să îmbunătățească concentrarea și capacitatea de efort. 

Aș vrea să schimb ora la care mi-am făcut programarea, cum procedez?

Nu este o problemă. Pentru aceasta ia legătura cu recepția clinicii la numărul de telefon 0790 661 600 

Pot să obțin tratamentul pe baza rețetei în afara țării?

Documentele medicale eliberate sunt valabile doar pe teritoriul României. Astfel procurarea medicamentelor în afara țării este nesigură. Din experiența noastră situția diferă mult de la o țară la alta. Există varianta să le procure cineva din țară sau să vă adresați medicului de familie.

De ce am nevoie pentru a participa la o consultație sau psihoterapie online?

Pentru buna desfășurare a ședinței online ai nevoie de laptop cu webcam si microfon ori un PC cu webcam si microfon sau chiar un simplu telefon inteligent. Vei avea nevoie de, asemenea, de acces la internet și la adresa de e-mail. Nu este necesar să ai un cont deschis pe Zoom sau Google Meet. Tot ce trebuie să faci apoi este să fii prezent la data si ora la care a fost programată consultatia/controlul sau ședința de psihoterapie pentru ca aceasta să nu se anuleze.

Nu știu dacă problema mea este de competența unui psiholog sau a unui psihiatru. Ce să fac?

La Clinica NICE psihiatrii și psihoterapeuții lucrează împreună. Așa că nu ai de ce să-ți faci griji că nu ai nimerit la persoana potrivită ție. Vei fi îndreptat către colegul care îți poate oferi soluția optimă.

Aș vrea să iau legătura cu psihiatrul/ psihoterapeutul cu care am avut ședința. Cum procedez?

Contactează recepția clinicii la numărul 0790 661 600 și îți va fi preluat mesajul. Terapeutul te va  contacta cât de repede este posibil.

Este bine să mă informez de pe internet despre condiția mea sau despre tratamentul prescris?

Este bine să știi cât mai multe despre condiția ta și despre terapii. În același timp trebuie să ții cont că cea mai bună sursă de informare este specialistul cu care ai avut ședința.

 

Programări flexibile, tratament imediat.