Andreea Tătar

Psihiatru

Andreea Tătar - Psihiatru

Despre

Dr. Andreea Tătar este psihiatrul empatic, altruist, dar totodată structurat și focusat pe un scop final: ameliorarea simptomatologiei pacienților ce îi trec pragul. Pentru dr. Andreea Tătar tratamentul psihiatric înseamă în primul rând înțelegerea pacientului, a problemelor acestuia, cunoașterea lui ca om. Tratamentul medicamentos este prescris dupa o anamneză riguroasă și după clarificarea efectelor adverse. De asemenea consilierea pacienților și ghidarea lor pe tot parcursul tratamenului sunt prioritare.
Dr. Andreea Tătar militeaza pentru integrarea pacienților cu afecțiuni psihiatrice și pentru educarea populației în ceea ce privește prevenția și abordarea terapeutică a patologiei psihiatrice.

Domenii de expertiză

Ca psihiatru in Germania, dr. Tătar a întâlnit întreaga patologie psihiatrică, de la adicții, tulburări anxioase, depresie, tulburări de personalitate, tulburări somatoforme până la demențe și psihoze.

De asemenea, are o vastă experiență în domeniul psihofarmacologiei, fiind adepta, pe cât posibil, a monoterapiei. Datorită formării sale în terapie cognitiv-comportamentală, dr. Andreea Tătar combină atât psihoterapia cât și psihofarmacologia în tratamentul pacienților. Dr. Andreea Tătar este pasionată de patologia postpartală, de tulburarea bipolară, dar și de patologia psihotică.

Experiență și pregătire

Dupa absolvirea Facultatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“ din București în 2011 a urmat rezidențiatul în întregime în Germania. În prezent dr. Andreea Tătar e medic specialist psihiatru cu formare În terapie cognitiv-comportamentală. În Germania a avut șansa de a lucra într-un mediu multicultural și de a trata tot spectrul de boli psihiatrice. Din 2020 până în 2022 dr.Andreea Tătar a profesat într-un centru de sănătate mintală din Hamburg unde a fost și director medical.
Din 2022 dr. Andreea Tătar a revenit în țară și lucrează în sistemul medical privat din București.

Programări flexibile, tratament imediat.