Clinica NICE - Logo

Alexandru Bondar

Director medical

Psihiatru Alexandru Bondar

Despre Alexandru Bondar

Psihiatrul Alexandru Bondar este specialistul empatic, care oferă siguranță și sprijin pacienților săi. Le înțelege suferința, pune preț pe opiniile lor și îi însoțește pe tot parcursul, uneori anevoios, al recuperării.

Dr. Alexandru Bondar este o persoană deschisă, îți va vorbi cu sinceritate de variantele de tratament și de prognosticul problemei de care suferi. Este implicat și nu renunță în fața simptomelor psihice, oricât ar fi de vechi sau de intense.

Anii de practică medicală l-au făcut pe dr. Bondar să înțeleagă și mai bine complexitatea creierului uman, dar în aceeași măsură si fragilitatea noastră. Fiecare caz este un puzzle, pe care încearcă să-l rezolve, având grijă de confortul pacientului.

Consideră că implicarea psihologilor, a psihoterapeuților sau a altor specialiști este esențială în obținerea unui răspuns maximal. Consideră psihiatria online o alternativă la fel de eficientă ca psihiatria de cabinet.

Domenii de expertiză

Ca psihiatru într-un oraș mare cum este Bucureștiul, Dr. Bondar tratează o gamă variată de patologii: de la depența de substanțe și insomnii, până la tulburările cognitive ale vârstnicului.

Totuși este atras profesional cu precădere de depresiile si tulburările anxioase rezistente la tratament, precum si de patologia mai severă: tulburarea bipolară și simptomatologia psihotică.

Evitarea unor reacții adverse prin modificarea tratamentului sau oprirea în siguranță a unui medicament este, de asemenea, un domeniu de interes. Nu în ultimul rând dr. Bondar se concentrează pe o patologie mai frecventă în ultima vreme – tulburarea obsesiv-compulsivă (OCD).

Timpul petrecut într-o clinică de psihiatrie din Franța și formarea în principalul spital de psihiatrie din București l-au făcut să se concentrez și să exceleze în domeniul psihofarmacologiei. Acest lucru înseamnă în primul rând alegerea medicamentului potrivit, utilizarea dozelor cât mai mici, evitarea riscului de dependență și obținerea unei remisiuni de calitate.

Experiență și pregătire

După absolvirea rezidențiatului în cadrul Spitalului de psihiatrie ”Alexandru Obregia” din București, dr. Bondar a activat ca medic specialist timp de 2 ani într-o clinica din Franța. Din 2017 a revenit în țară, lucrând în mai multe clinici din București. Din anul 2020 este medic primar psihiatru. Dr. Bondar este membru al Colegiului Medicilor București din anul 2010.

 

Programări flexibile, tratament imediat.