Metoda Nice
un nou mod de abordare a dezechilibrelor emoționale
Ok, am terminat consultația psihiatrică, asta este tot?
De obicei da. Dar nu și pentru noi. Pentru noi este doar începutul.
La Clinica Nice vrem să știm cum te simți, vrem să fii bine. Astfel am pus bazele metodei NICE.
Cum s-a născut metoda Nice?
În ciuda unui diagnostic precis și a unei anamneze corecte, complexitatea creierului uman îl pune pe psihiatru de multe ori în fața unui puzzle. Simptome similare pot avea mecanisme de producere diferite. În plus există persoane cu o anumită sensibilitate la tratamentele psihiatrice, ceea ce poate face misiunea psihiatrului și mai dificilă.
METODA NICE face ca drumul de la primul consult la obținerea unei soluții terapeutice eficiente și bine tolerate să fie mai scurt.
Ea constă în patru etape:
- Strângem date obiective prin scale de autoevaluare
- Așteptăm feedback-ul de la tine
- Discutăm cazul în BOARDUL CLINICII NICE
- Îți comunicăm deciziile luate
1. Strângerea unor date obiective prin scalele de autoevaluare
După terminarea consultului te vom ruga să ne mai acorzi câteva minute pentru a completa o scală, indiferent dacă ședința a fost online sau în clinică. Acest lucru ne va ajuta să avem o evaluare obiectivă a stării tale psihice actuale.
Vom folosi aceste scale de fiecare dată când vom considera necesar pentru a vedea cum au evoluat simptome tale în timp.
2. Feedback-ul de la tine
La doua săptămâni de la consult vei primi un mesaj pe telefon din partea clinicii în care te vom ruga să răspunzi la două întrebări simple despre starea ta psihică din ultima săptămână și despre cât de mult te-a ajutat terapia prescrisă. Te rugăm să ne răspunzi prin trimiterea literei sau cifrei de dinaintea răspunsului care se potrivește cel mai bine situației tale.
Răspunsul la aceste întrebări reprezintă acordul tău de a trece la etapa următoare, adică discutarea cazului în board-ul clinicii.
În funcție de răspunsurile primite vom decide care cazuri vor fi discutate.
3. Board-ul clinicii
Poate sună puțin complicat, dar board-ul înseamnă ședința pe care psihiatrii și psihoterapeuții clinicii o au o dată la două săptămâni. Avem patru psihiatri cu background-uri diferite, cu experiență în străinătate, în sisteme medicale din Franța, Germania sau Belgia, ceea ce poate aduce perspective diferite în rezolvarea cazurilor.
În același timp considerăm esențială participarea psihoterapeuților clinicii, chiar dacă pacienții de care discutăm nu se află în terapie în clinica noastră.
Prezentarea cazurilor se va limita la simptomele psihice prezente, la istoricul suferinței și al terapiilor urmate. Nu intrăm în detalii ce țin de viața personală, pe care le lăsăm în seama psihiatrului curant, fiind păstrată confidențialitatea persoanei.
4. Comunicarea deciziilor luate
Acest lucru are loc cu ocazia următorului consult cu psihiatrul cu care ai început procesul terapeutic. Pentru că starea ta se poate schimba între timp, aplicarea deciziilor din board-ul clinicii va fi hotărâtă doar de psihiatrul care se ocupă de tine, după ce are loc o evaluare la zi a simptomelor prezente.
Programări flexibile, tratament imediat.