Clinica NICE - Logo

Maria Ilie

Psiholog

Psiholog Maria Ilie

Despre Maria Ilie

Psihologul Maria Ilie este specialistul a cărui abordare terapeutică se bazează pe deschidere, curiozitate și grijă pentru sănătatea mentală și emoțională. Scopul este de fiecare dată de a ajuta, nu prin a afla ceea ce este greșit, stricat, defect sau problematic, ci mai degrabă prin identificarea a ceea ce este bun, pozitiv sau funcțional, pentru a învăța persoana care apelează la ajutor să se folosească de aceste resurse. Durata procesului terapeutic este variabilă și presupune timp care va fi petrecut într-un spațiu și context călduros, sigur și sincer. Psihologul va avea răbdare ca tu să te dezvălui și să progresezi în ritmul tău, fără judecată sau critică. Din anii de practică, înțelege de asemenea că alte ingrediente importante în crearea unei bune relații terapeutice sunt deschiderea de a asculta cu adevărat omul din fața ta, autenticitate, un strop de spontaneitate si bineînțeles, simțul umorului.

Domenii de expertiză

Psih. Maria Ilie este specialist în evaluarea, gestiunea și tratarea unor afecțiuni și situații precum: depresia, anxietatea, atacurile de panică, tulburările de personalitate, tulburările neurologice, tulburările de somn sau alimentare, tulburările sexuale, experiențele traumatizante (PTSD), tulburările somatoforme, tulburările psihotice (schizofrenie) – creșterea calității vieții și a funcționalității generale, stresul cotidian sau la locul de muncă (burnout), situațiile de criză, asistența bolnavilor terminali și a celor vârstnici, distres în perioada de doliu, divorț, separare.

De asemenea oferă consiliere specifică obiectivelor medicale (în special în boli cronice invalidante) – modalități de adaptare, schimbarea stilului de viață dupa primirea unui diagnostic, pregătire psihologică pre și post-operatorie, creșterea compliantei la tratament, creșterea calității vieții în general. Experiența cu persoane cu diabet, afecțiuni cardiace, respiratorii, neoplazice, alte afecțiuni care duc la invaliditate și îndrumare către instituții, ONG-uri sau grupuri de suport pentru persoane care au suferit diferite forme de abuz (fizic, sexual, discriminare) sau persoane cu dependențe de alcool și substanțe.

Experiență și pregătire

Psih. Maria Ilie a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, are două masteruri înPsihologie Clinică – evaluare si intervenție terapeutică, si Psihotraumatologie si Asistare psihologică, ambele la Universitatea București
A urmat cursuri în cadrul Facultății de Psihologie, Universidad de Santiago de Compostela, Spania (Erasmus) și este membru în Asociația Română de Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Soluții și al Colegiului Psihologilor din România din 2013. Încă din 2015 a acumulat experiență profesională în 2 clinici private din București.

Programări flexibile, tratament imediat.